Search

Canterbury Uggs: model Ava


In mijn vorige post schreef ik over Uggs van het merk Canterbury uit Nieuw Zeeland.Wat mij erg aanspreekt  is dat deze Uggs ook echt in Nieuw Zeeland worden gemaakt, en niet ergens in China.

Ik kocht een paar Canterbury Uggs via de Engelse ebay. Iemand bood daar het model Ava aan. In totaal kostten deze Uggs mij 135 euro.

Canterbury Uggs Ava: elegante neus


Toen ik ze uit de doos haalde viel me één ding meteen op: ze hadden een elegante neus! De meeste Uggs zijn toch vrij lomp. Ik neem dat altijd voor lief, omdat ze zo heerlijk zitten, maar ik kan hun lompe uiterlijk niet ontkennen. Ook de zool zag er degelijk uit: vaak ogen zolen van Uggs wat goedkoop vind ik. Bovendien hebben de Uggs van Whooga die ik vaak draag weinig profiel. Daardoor glijd je er bij gladheid makkelijk op weg.

Canterbury Uggs: draagcomfort


Ik deed ze aan, en ze zaten echt heerlijk. En lekker warm. Precies zoals Uggs horen te voelen. De Canterbury Uggs model Ava zijn iets hoger dan het classic tall model, waardoor ik lekker warme benen had.

Canterbury Uggs: kies 1 maat kleiner dan je normaal draagt


Maar er is één ding wat er toch misging en dat is de maat! Ik kocht deze Canterbury Uggs in maat 38. Maar ze vallen vrij ruim. Sterker nog, ze zijn geschikter voor iemand met maat 39. De treurige conclusie is dus, dat ze mij te groot zijn. Maar daar kwam ik pas achter nadat ik ze 1 ochtend had gedragen. Toen ik ze aan deed toen ik ze kreeg, vond ik ze alleen maar heel fijn zitten.

Maatvoering is een bekend probleem bij uggs en sheepskin laarzen. Doordat ze van binnen helemaal van wol zijn, vallen de maten heel verschillend. In het geval van Canterbury Uggs zou ik dus adviseren 1 maat kleiner te kopen dan je gebruikelijke maat. Ik vind het jammer dat ze dit op de site van Canterbury Leather zelf niet vermelden.

Er zit dus tot mijn spijt niets anders op dan deze uggs te verkopen. Van het geld kan ik ze dan een maat kleiner aanschaffen.

No comments

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.