Search

Whooga Uggs: van top naar flop?

2010: Eerste paar Whooga Uggs gekocht. Top aankoop.


Ik kocht mijn eerste paar Whooga Uggs in 2010 voor 93,77 inclusief verzendkosten.

Spotgoedkoop dus. Zeker vergeleken met de dure uggs van UGGS Australia. En het mooist is dat Whooga Uggs echte Uggs zijn, gemaakt van twinfaced sheepskin. Ze zijn alleen van een ander merk dan van Uggs Australia. Ik was er superblij mee.

2012 opnieuw Whooga Uggs gekocht maar nu slechte ervaring


Maar in 2012 had ze ik ze twee jaar lang het hele jaar door gedragen, en er kwam een gat in. Omdat ik ze zo fijn vond, besloot ik opnieuw Whooga Uggs te bestellen. Maar dit keer ging het niet zo goed. Ik bestelde dezelfde maat als in 2010 op basis van de Whooga Uggs maattabel: 37. Normaal heb ik schoenmaat 38, maar de vorige keer klopte het ook.

Maat 37 ineens veel te klein


Helaas, nu was maat 37 ineens veel te klein. Ook zagen de Whooga Uggs er teleurstellend anders uit. Veel valer dan de Whooga Uggs uit 2010. Ook de zool was anders. Op de zool van de Whooga Uggs uit 2010 stond het Whooga logo en mooie bloemetjes. De zool van de Whooga Uggs uit 2012 had dat niet. De totale uitstraling vond ik vrij goedkoop.

Toch probeerde ik ze ook nog in maat 38 uit. Helaas: ook die zaten niet goed. Het eind van het liedje is dat ik in mijn oude Whooga Uggs ben blijven rondlopen.

Whooga Uggs 2013: service verslechterd en maatvoering nog steeds raar


Ik overwoog om dit jaar toch nog een keer Whooga Uggs te proberen. Ze zijn inmiddels wel een stuk duurder: 124 euro inclusief verzendkosten. Ik besloot eerst wat research te doen. Helaas zijn de meeste berichten en posts over Whooga Uggs uit de periode 2010 - 2012.

Problemen met fabriek en geen antwoord


Op een gegeven moment vond ik toch een recenter bericht. Maar het was niet positief. Het schijnt dat er wat problemen zijn met de fabriek waar ze gemaakt worden. Mensen klagen dat ze de bestelde Uggs nooit kregen, en dat er slecht gereageerd wordt op mailtjes. Dat is nieuw, want tot dusver vond ik de klantenservice van Whooga Uggs echt uitmuntend. Ik kreeg altijd snel respons, en ook keurig mijn geld terug. In 2012 kreeg ik mijn bestelde Whooga Uggs al de volgende dag in huis. En ook het ruilen was geen punt.

Waarschuwing voor Whooga Uggs


Op een Amerikaanse website vond ik op een forum een bericht getiteld: 'Whooga Uggs boots warning. Do not buy.'

Deze consument heeft hetzelfde probleem met de maatvoering dat ik had. Ook zij gebruikte de maattabel en de Whooga Uggs waren veel te klein. Maar anders dan ik, kreeg zij haar geld niet terug.

Conclusie over Whooga Uggs


Het lijkt er op dat eerst de kwaliteit van de Whooga Uggs slechter werd, en nu ook de service! Voor mij is de negatieve berichtgeving in ieder geval reden om op dit moment géén nieuwe Whooga Uggs te kopen. Ik heb geen zin om te betalen voor uggs en het risico te lopen dat ik ze vervolgens niet krijg.

Hopelijk komt het nog weer goed met de Whooga Uggs.

4 comments

 1. Ik keek net op de website van Whooga, en ze zijn gestopt met het verkopen van de laarzen! Jammer, ik had toch graag een paar willen bestellen. Zelf heb ik sinds enkele weken de Ugg Mini laarzen in het zwart (gekocht bij de Bijenkorf in Den Haag), en hoewel ze heerlijk zitten, ben ik toch wat minder blij met de kwaliteit. (verf suede loopt uit in de regen, zool snel slijtage aan zowel de voor- als achterkant, bont binnenin bij grote teen wordt snel plat of het verdwijnt...?) De oplossing hiervoor is: alleen de laarzen dragen als het zeker niet gaat regenen, ook geen druppeltje, sokken dragen in de laarzen en voorzichtig zijn als je loopt. Jammer dat in Nederland Ugg Australia het enige bekende en goede sheepskin laarzen merk schijnt te zijn.

  ReplyDelete
 2. Dan zijn ze inmiddels zeker op. De laatste keer dat ik keek hadden ze nog maar een paar maten. Interessant om te lezen dat de zo bejubelde Uggs van UGGS AUSTRALIA toch ook niet altijd zo perfect zijn!

  ReplyDelete
 3. ik weet niet of je de reacties nog leest 1 jaar later maar ik wilde hier toch even op in haken. De reden dat ik nml op deze site kwam was omdat ik opzoek was naar een goedkoper alternatief voor de uggs. Ik heb een beetje de zelfde problemen als jij maar de kwaliteit is nog wel de ergste. Ik heb nu mijn 4 paar ugg in gebruik en eigenlijk kan ik wel stellen dat het bij elk paar slechter is geworden. de buitenkant ziet er bij mij nog wel goed uit maar de binnenkant is echt een drama. Vroeger leek er ook veel meer wol in te zitten nu is het zo zielig laagje waar je na 3 mnd al hele gaten in ziet zitten. Maar ook ik heb anders gewoon ijskouden voeten dus ik koop ze toch elk jaar weer.

  ReplyDelete
 4. Hoi Clarissa,

  bedankt voor je reactie! Echt jammer dat Whooga uggs zoveel slechter is geworden, en uiteindelijk helemaal verdwenen. Want ze hadden echt hele goede uggs in eerste instantie...

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.