Search

Makers van echte Sheepskin laarzen


'Houston, I have a problem!' Ik ben verzot op Uggs laarzen, en alle pogingen om mezelf te bekeren tot eleganter schoeisel zijn mislukt. Ze zitten gewoon té lekker!

Recent liep ik braaf op een paar gewone laarzen, en ik besefte dat mijn tenen ijskoud waren, ondanks een paar warme sokken. 'Waarom!' vroeg ik me toen af. 'Waarom draag ik mijn Uggs niet,' en sindsdien ben ik teruggevallen in mijn oude schoenpatroon dat zich kenmerkt door warmte en comfort.

Australia Uggs zijn niet de enige echte uggs


Hoewel het soms lijkt alsof er maar één echte Ugg is, namelijk Australia Uggs, zijn er veel meer producenten van de zogenaamde sheepskin laars. Ontzettend veel zelfs, dus ik heb besloten een lijst met producenten te maken! Deze lijst zal ongetwijfeld blijven groeien, en ik hoop dat jullie er je voordeel mee kunnen doen. Het is typisch van die informatie die ik zelf erg handig vind!

Bij alle merken, waarmee ik ervaring heb, vind je een link naar de bespreking van Uggs van het betreffende merk.

Merken die sheepskin laarzen oftewel Uggs maken


Engeland
Gumbies
Buitenkant is van koeienleer, binnenkant schapenwol. Voelt een stuk minder weelderig dan andere sheepskin laarzen. Ik heb ze meteen teruggestuurd, en kreeg keurig mijn geld terug.
Sheepland
Vielen bij mij erg ruim uit, en bleken een naad aan de voorkant te hebben, die ik niet mooi vond. Verkocht via Marktplaats. Mijn review van Sheepland Uggs.
Whooga Uggs
Geweldige laars: ik draag momenteel de chestnut classic tall. Ze vallen wel ruim: normaliter draag ik een ruime 38, en bij de Whooga Uggs een 37. Mijn review van Whooga Uggs.
Brogs
Kosten rond de 140 euro, maar zijn wel inclusief verzendkosten. Maar een stuk duurder dus dan de Uggs van Whooga of Canterbury.

Duitsland
Fellhof

Nieuw Zeeland
NZ Nature en Hartings
Zowel NZ Nature als Hartings verkopen sheepskin boots van het merk Canterbury, maar Hartings is net iets goedkoper. Bij beide zijn de verzendkosten bij de prijs inbegrepen! Het nadeel is dat de douane ze nog al eens vasthoudt, en dat je vervolgens 'customs' moet betalen wanneer ze worden bezorgd. Mijn review van Canterbury Uggs

Australië
Bearpaw
Een wat goedkopere versie van de sheepskin laars, maar wel van echt shapenleer. Ik heb ze in een cowboylaars model, maar ze zitten gewoon niet echt lekker. Ontzettend jammer. Review komt nog.
Love From Australia
De meest bijzondere en leukste Uggs die ik ooit heb gehad! Ik had een paar met linten, dat ze heel romantisch maakte. Helaas liepen ze helemaal niet fijn, en heb ik ze met pijn in mijn hart moeten verkopen. Mijn review van LFA Uggs.
Emu
Van Emu heb ik niet de Uggs, maar het model Emu Quest. De schacht van deze uggs is gevoerd met schapenwol, maar het voetgedeelte helaas niet. De eerste keer dat ik ze aantrok zaten ze echter zo verrukkelijk dat ik ze meteen heb aangehouden. Helaas zijn ze geen alternatief voor Uggs, want je moet er in de winter echt sokken in aan.
Mr.Wombat
Warmbat

6 comments

 1. Ik vind ze zo lelijk, durf het bijna niet te schrijven. Maar ja we zijn gelukkig niet allemaal gelijk. Fijne dag.

  ReplyDelete
 2. Ik vind de meeste van die Ugg modellen lijken op pantoffels. Zou er zelf nooit mee over straat gaan, maar ieder zijn eigen smaak.
  Ik wens je veel plezier met je laarzen.

  Liefs Wendy

  ReplyDelete
 3. Ik vind ze ook ontzettend lelijk en ik zou er ook niet mee over straat durven, maar ze lijken wel heerlijk warm. Bovendien loopt bijna iedereen er mee, dus echt voor joker kun je ook niet lopen...

  ReplyDelete
 4. ik draag leren laarzen van uggs ze zijn mooi vindt ik,al 4 jaar dezelfde

  ReplyDelete
 5. Ze lijken me heerlijk warm, maar ik vind het net pantoffels.....
  Gelukkig zoveel mensem, zoveel smaken ;-)

  ReplyDelete
 6. Als ik zie hoeveel je er al gekocht hebt ben je denk ik beter af met 1 paar echte!

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.