Search

Uggs van NZ Nature: hoe is het nu?


Ik ben dol op Uggs: er is iets troostrijks aan de verwelkomende warmte van pure schapenwol, die mij doet snikken van plezier. Als je ze eenmaal aan hebt, is het bijna onmogelijk om terug te keren naar 'gewone' laarzen. '

'Ga je eenmaal Ugg, dan kun je niet meer terug!' dat is mijn motto!

De bekendste 'sheepskin boots' zijn de Uggs van Uggs Australia, maar die kosten een schrikbarende 250 euro. Er is niet genoeg verwarmende schapenwol die mij nog kan troosten als ik zoveel geld uitgeef. Bovendien worden ze heel ordinair in China gemaakt, maar dit terzijde.

Goede en goedkopere alternatieven voor Uggs Australia

Dus ben ik altijd op zoek naar goede alternatieven: laarzen van echte schapenwol, maar dan niet zo duur. Het komt er op neer dat ik niet wil betalen voor een merk. Dat wil ik niet voor mijn voedsel en kleding, en ook niet voor schoenen.

Zoek op 'Sheepskin Boots'

Daarom struin ik geregeld het internet af op zoek naar 'sheepskin boots'. Eerder schreef ik al een review over Uggs van New Zealand Nature en Whooga Uggs, en nu volgt een update. Hoe hebben ze zich gehouden?

Uggs van New Zealand Nature: na jaar dragen verhabbezakt

Ik heb de Uggs van New Zealand Nature voortdurend gedragen, in regen, sneeuw en hagel, en ze zien er behoorlijk verhabbezakt uit. De zolen zijn afgesleten, de hak is gehalveerd, en de wol aan de binnenkant bij de voeten is gedeeltelijk weggesleten. Ze zijn echt 'op'. Maar oh, wat heb ik er veel plezier van gehad! Toch zou ik niet zo snel weer bij New Zealand Nature bestellen vanwege de importkosten van zo'n 15 euro.

Hartings

Maar er is goed nieuws, want dat is ook niet nodig, want bij Hartings verkopen ze exact dezelfde schapenleren laarzen als bij NZ Nature voor maar 73 euro, inclusief verzendkosten. Sterker nog: ik hoefde er niet eens importkosten voor te betalen!

Zelfs al zijn ze na een jaar wat afgetrapt: ik kan maar liefst drie paar kopen voor hetzelfde bedrag waarvoor ik één paar 'echte' Uggs heb. En ze zitten verrukkelijk.

Whooga Uggs te klein gekocht

De Whooga Uggs heb ik eigenlijk te klein gekocht... en zijn dus nog als nieuw. Mijn voet meet 23,5 en ik had een maat 38 moeten nemen, maar door alle verhalen over hoe groot Uggs uitvallen koos ik een maat te klein.

Gelukkig kon ik er iemand anders mee verblijden dankzij Marktplaats.

Douane vernietigde Whooga Uggs!

Toen ik voor mijn dochter ook een paar Whooga Uggs bestelde, pikte de douane ze in! Ze zijn vernietigd als 'nep'. Dat komt waarschijnlijk omdat ze in China gemaakt worden, aldus UPS.

Complimenten overigens voor de klantenservice van Whooga Uggs: toen ik ze berichtte over de confiscatie, werd mijn aankoopbedrag zonder blikken of blozen teruggestort.

Conclusie:

De beste plek voor echte schapenleren laarzen die ook nog eens betaalbaar zijn, is op dit moment Hartings in Nieuw Zeeland. Bijkomend voordeel is dat de laarzen daar ook echt worden gemaakt.

'Ik ben Vlijtig Liesje, en ik ben verslaafd aan Uggs...'

20 comments

 1. Sorry Nicole, Uggs vallen bij mij onder de categorie: B.irkenstocks..... niet voor mij weggelegd... ;-)

  ReplyDelete
 2. Ik snap het. Maar ze zitten zoooo lekker!

  ReplyDelete
 3. Ik voel met je mee, ik "woon" in die dingen. Ik heb al 6 jaar van NZ Nature de Cloe sundance en ze zijn pas nu wat afgesleten (ik draag ze ook 6+ maanden continu per jaar). Inderdaad een soort troost-laars.

  ReplyDelete
 4. ik heb eens op tv een programma gezien dat uitzocht wat de werkelijke waarde van uggs is. En ze kwamen uit op niet meer dan 15 euro. er schijnt totaal geen voetbed in te zitten.

  Het lijkt mij vreselijk warm. ik ben er niet van, vind ze ook niet echt elegant...
  sorry.
  maar voor jou wens ik je natuurlijk weer net zoveel plezier van je nieuwe als dat je van je oude had!

  ReplyDelete
 5. Bedankt voor de tip van harding!
  Ik was al even op zoek, maar vond niets. Nu heb ik de korte versie ( in verband met dikke kuiten) besteld voor "slechts" 60 euro.
  Ik kijk uit naar de winter!

  ReplyDelete
 6. Hoi Nicole,

  Ik wil misschien mijn uggs ook dit jaar bij Hartings bestellen. Ik had bij Whooga mijn normale maat besteld maar die zijn redelijk groot geworden. Moet je bij Hartings een maat kleiner aanhouden of je normale maat bestellen. Weet jij dat?

  groeten,

  Sophie

  ReplyDelete
 7. Ik heb bij Hartings mijn normale maat, 38, besteld, en die passen prima. Ik heb normaliter een ruime maat 38.

  Bij mijn oude Uggs van NZ Nature, die hetzelfde merk zijn als van Hartings had ik ook maat 38 en die zaten ook prima.

  Succes!

  ReplyDelete
 8. Hoi Allemaal,

  Ik heb korte ugg van nznature deze hebben me 80 euro plus 37 invoer kosten gekost ik moest er 5 weken op wachten!
  van hartings de lange ugg 73 euro na 2 weken binnen, bij alletwee zitten de verzend kosten erbij en ze zitten geweldig!

  Ik zou nu graag weer uggs willen allen is het jammer dat ze op nznature en hartings niet zo veel keus hebben in kleur en model enz. Weet iemand nog een site van ugg boots van een ander merk?

  ps ik heb celtic koolaburra emu jumbo al gehad deze vallen toch duur uit met verzendkosten en eventuele invoer kosten!

  Ik heb op whooga geken maar is deze wel betrauwbaar? hoe hoe duur zijn de verzend kosten!

  ReplyDelete
 9. Ik heb trouwens bij nz nature een maat kleiner besteld deze zijn dus te klein! daarna bij hartings me normale maat besteld deze past precies! al is het jammer dat ze geen tussenmaat hebben!

  ReplyDelete
 10. Bij Hartings heb je inderdaad wel iets minder keuze, maar ook ik hoefde geen invoerkosten te betalen.

  Whooga Uggs is zeker betrouwbaar: maar bij mij werden ze een keer ingenomen door de douane! Ze kwamen dus nooit aan. Toen ik dat mailde naar Whooga Uggs kreeg ik zonder moeite, onmiddellijk mijn geld terug. Hun service vond ik perfect.

  De verzendkosten zijn 10,95. In totaal kosten Whooga Uggs 104 euro. Aanzienlijk duurder dus dan Hartings, maar je hebt wel meer keus.

  Je zou ze kunnen mailen of ze ondertussen een oplossing hebben voor de Nederlandse douane.

  ReplyDelete
 11. Dat valt wel mee idd! ik heb 37 dus dat is een kindermaat in ugg australia kost 140 euro de korte dus dat valt ook wel mee.. is de kwaliteit van whooga ongeveer hetzelfde als hartings?? ..

  Bedankt voor de info ik ga nog eens goed rond neuze op de site!

  gr

  ReplyDelete
 12. Het rare vind ik op whooga dat de korte 91 euro kosten de lang 93 schilt echt niets dus.. ben geneigt om de lange te kopen terwijl ik eigelijk voor korte aan het kijken was haha.gr

  ReplyDelete
 13. Ik vond de kwaliteit van de Whooga Uggs iets minder dan die van Hartings: de afwerking is wat slordiger. De stiksels zijn wat slordiger, en de zool zag er op de zijkanten soms een beetje ruw uit. Voor afwerking geef ik ze een kleine 7, terwijl ik van Hartings voor afwerking een 9 geef.

  Qua loopcomfort vond ik Whooga Uggs prima, voor zover ik dat kon beoordelen, omdat ik ze een maat te klein had gekocht...

  Het kwaliteitsverschil na een jaar dragen kan ik helaas niet beoordelen. Wel was na een jaar de schapenwol uit mijn 'Canterbury Uggs' (die dus verkocht worden bij Hartings en NZNature, helemaal versleten.

  Maar aangezien je voor de prijs van 1 paar Australia UGGS, drie paar Uggs kunt kopen bij Hartings, en dan houd je nog veertig euro over, vind ik dat geen punt.

  ReplyDelete
 14. Hoi Nicole,

  Heb inmiddels al enige tijd mijn Canterbury-boots ontvangen en ben zeker blij met de tip. Ze waren uiteindelijk nog geen 60 euro, maar 58 euro in verband met de gunstige koers. Heerlijk warme voeten met dit herfstweer! Nogmaals hartelijk dank!

  Mvg,
  Spaarmoeder Beth

  ReplyDelete
 15. Helaas zijn de oxford boots bij hartings maar liefst 23 euro duurder geworden. in plaats van 670kosten ze nu 83.. mar ja toch maar besteld. Ik ga er van uit dat ik geen import kosen hoef te betalen dit hoefde ik de vorige keer ook niet... Weet iemand waarom je bij nz nature altijd te maken krijgt met invoer kosten en bij hartings niet??

  ik wil nu namelijk grijze uggs bestellen bij whooga.. helpt het als ik ze als cado laat verpakken?... groetjes Mandy

  ReplyDelete
 16. Heeft hier iemand trouwens ervaring met de site ozboots en sheepskinshoes.com?? groetjes

  oh ja P.S vorige week was ik aan het shoppen besloot de ugg australia te passen omdat ik het model baily bottun erg leuk vind ( deze hebben ze niet op harting) het schapenwol in de ugg australia voelde veel dunner aan dan in mijn ugg van harting. Ik heb ze maar snel weer terug gezet..

  ReplyDelete
 17. Hebben Jullie al de EMU AUSTRALIA boot geprobeerd..?
  Heb ze en ze zijn geweldig!

  Er zit een voetbed in wat goed is voor je knieen, rug en nek.. En ze zijn waterafstotend..
  Mij is verteld dat zij de enige Ugg boot hebben die waterafstotend is..

  ReplyDelete
 18. heb je ze nog ik wil ze wel van je overkopen

  ReplyDelete
 19. Hallo allemaal! Deze vraag heb ik al ergens anders gesteld, maar helaas kreeg ik geen antwoord :( De vraag is: heeft er iemand ervaring met deze site die ze wilt delen? http://www.nl-ingelicht.nl/schoenen/goedkope-uggs. Alvast bedankt dames! Groetjes Anika.

  ReplyDelete
 20. volgens mij heb jij geen echte en uggs hebben heel veel mensen dus jij bent gewoon niet erg origineel dus ik vind het niet eens meer mooi (niet boos worden hoor)

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.