Search

Whooga Uggs: Review

whooga uggs

Whooga uggs zijn een uitstekend alternatief voor de zogenaamd 'officiële' Uggs van UGGS Australia. Lees mijn review hier onder.

Ik ben dol op schapeleren laarzen, ook wel bekend als Uggs. De luxe dat je geen sokken hoeft te dragen, maar zo vanuit je bed in je Uggs kunt springen, vind ik heerlijk.

Uggs zijn schapenleren laarzen


Maar er is iets vreemds aan de hand: zoals autostoeltjes op een gegeven moment Maxicosi's werden genoemd, ook als ze van het merk Bobike waren, zo worden Uggs alleen nog maar 'echt' genoemd als ze van Uggs Australia zijn. Maar 'Uggs' is gewoon een verzamelnaam voor een bepaald soort schapeleren laarzen, en er zijn verschillende fabrikanten die ze maken.

In een eerder review heb ik de Uggs van NZ-Nature besproken, en nu zijn de makers van Whooga uggs aan de beurt!
whooga uggs

Whooga Uggs: goedkoper


Wat allereerst opvalt is de prijs: Whooga Uggs zijn aanzienlijk betaalbaarder dan de Uggs Australia, en zelfs goedkoper dan die van NZ-Nature. Een paar Chestnut Classic Tall Uggs kosten bij Whooga 96 euro. De verzendkosten zijn 11 euro, dat brengt het totaal op 107 euro. Dat lijkt duurder dan die van NZ-Nature die 99 euro inclusief verzendkosten zijn, maar daar krijg je te maken met invoerkosten van minstens 18 euro!

En bij Whooga Uggs kun je een kortingscode invoeren, waardoor je zo'n 8 euro korting krijgt. Uiteindelijk betaal je dus 99 euro voor Chestnut Classic Tall Uggs inclusief verzendkosten. Voor een zelfde soort Ugg van Uggs Australia betaal je al snel zo'n 250 euro.

Whooga Uggs: pasvorm


Op de Whooga uggs site staat een maattabel, waarbij je je voet in cm kunt meten. Op basis van het aantal cm betaal je vervolgens de maat. Normaliter heb ik een ruime maat 38, maar volgens Whooga moest ik maat 37 hebben. Omdat Uggs er berucht om zijn dat ze behoorlijk kunnen uitlopen heb ik het er op gewaagd. Ze passen goed, maar ik houd geen enkele ruimte over. Een 37,5 was denk ik net iets fijner geweest, maar halve maten hebben ze niet. Niettemin: ze zitten prima, en zullen nog wel uitlopen.

In het begin vond ik ze wel wat kriebelen! Iets waarvan ik bij mijn Uggs van NZ-Nature geen last had. Maar na een paar dagen was dat over.

Uiterlijk en presentatie van Whooga Uggs


Ik had me verheugd op zo'n mooie Whooga Uggs doos, maar toen ze arriveerden zaten ze in een simpele plastic zak. Ik heb gemaild waarom ik niet zo'n mooie doos kreeg, en kreeg het volgende antwoord:

Hi Nicole,

Firstly I'm terribly sorry for the condition the boots were presented in. We really value that first impression which is why we put so much time into the Whooga box. We recently moved to a new freight provider (DHL) and while they have been significantly faster we've had this issue with a small number of boots. The DHL agent removed our boxes without our consent (we speculate this was done to save money on their end). We've since rectified this issue which I understand doesn't help you.

Deze kreeg ik dus niet:

De Whooga Uggs hadden een heftige geur, waarover ik op andere sites al gelezen had. Maar na een paar dagen was die weg.

Omdat ik al Chestnut Uggs had koos ik voor zwarte Uggs. Leuk is het Whooga embleem achterop, met een klein bloemetje. Qua afwerking vond ik de Whooga Uggs iets minder dan de NZ-Nature Uggs. De zool is ietsje rafelig, en de band tussen zool en laars is minder netjes aangebracht. En op één plekje zie je wat lijmresten.

Als je met je hand in de Whooga Uggs gaat voel je dat de wol niet helemaal gelijkmatig is verdeeld. Op sommige plekken zit meer wol dan op andere. Ook is de wol van de Whooga iets ruwer dan die van NZ-Nature, maar dat kan ook komen doordat ik die al een half jaar draag.

Conclusie


Hoewel de afwerking van Whooga Uggs beter zou kunnen, zijn ze toch een uitstekend alternatief voor de veel duurdere Uggs Australia. Ze zijn namelijk wel helemaal van schapevacht en lopen goed.

Ook hebben we ze wat mij betreft de voorkeur boven de Uggs van NZ-Nature, omdat er geen invoerkosten bij komen.

Samenvattend

 • Whooga Uggs zijn van echt schapeleer en echte schapewol

 • Ze ruiken hevig als je ze krijgt

 • Na bestelling duurt het twee weken tot ze bezorgd worden

 • De maatvoering is anders dan bij ons: ik draag maat 38, en hun Uggs in maat 37 passen goed, hoewel er geen ruimte over is

 • Als je bij de Engelse website bestelt, heb je géén invoerkosten

 • Ze zijn niet geschikt bij gladheid: net als bij de Uggs van NZ-Nature glij je er mee uit op gladde stoepen

 • Gebruik altijd een kortingscode, desnoods één die verouderd is. De kortingscode die ik via Google had opgeduikeld werkte niet meer, maar toen kreeg ik toch alsnog korting

14 comments

 1. Het vriendinnetje van mijn dochter ging met haar Uggs naar de schoenmaker omdat er een soort winkelhaak in zat aan de buitenkant. De schoenmaker kon dit niet repareren en noemde de Uggs 'een dure pantoffel voor op straat'. Ze zijn niet eens waterdicht. Ik vind het persoonlijk weggegooid geld en koop liever een paar goede leren laarzen. Ik heb 20 jaar gelopen in mijn leren laarzen, af en toe nieuwe zolen en goed blijven verzorgen en je hebt je geld er zo weer uit!
  Maar het klopt, Uggs lopen heerlijk, maar mijn goedkope pantoffels van de Schoenenreus ook ;-)

  ReplyDelete
 2. Die van mij hielden mijn voeten toch prachtig droog als ik door de hoge sneeuw banjerde.

  ReplyDelete
 3. He, ik zie een naamgenoot... Maar ik ben dus een andere Karien.

  Ik vind het ook wel een beetje pantoffels. En riep altijd dat ze zo lelijk waren, en ik noooit zoiets aan mijn voeten zou doen. Tot ik zwanger was, het hartje winter was en ik spijt kreeg. Toen vond ik een alternatief: de koeienvariant.
  Van binnen een schapenvachtje, van buiten ruwe koeienhuid. Ja, met haar en vlekken. Geweldig, zo lelijk dat ze weer mooi zijn. en wat heb ik veel positief commentaar gekregen.

  ReplyDelete
 4. Ik heb vandaag op whooga korte grijze uggs en de lange zwarte uggs besteld. Dankzij de kortingscode op deze site kreeg ik in totaal 16 euro korting. Bedankt!! voor de tip.

  Wat ik wel jammer vond van whooga is dat ik dubbel verzend kosten moest betalen omdat ik 2 laarzen heb besteld.

  ReplyDelete
 5. na 5 dagen heb ik mijn whooga uggs binne super snel dus. Helaas wel onderschept door de douane 30 euro bij betalen. Toen ik de laarzen uit de doos haalden was ik toch een beetje teleur gesteld. Het schapen bond is niet zo dik als ze op de site beweren ook vond ik de pasvorm wat slap vergeleken met mijn uggs die ik bij harting heb besteld ( canteburry sheepskin) Ik heb maat 37 en heb ook maat 37 besteld toch zit ik er met mijn teen tegen aan. Beetje jammer

  ReplyDelete
 6. Mag ik vragen voor hoeveel jij de whooga uggs hebt verkocht op marktplaats?

  ReplyDelete
 7. Als ik het goed zie, was dat voor 80 euro. En die zagen er echt uit als nieuw.

  ReplyDelete
 8. Hoi, Ik heb mijn classic short Whooga uggs net binnen te krijgen en die ziet super mooije uit, precies hetzelfde als mijn uggs van Ugg Australia, plus met dikker schappen bond en zonder sterke geur. Ik hoef geen bijbelastingen te betalen, dus ben Ik echt blij mee. Volgens de website zijn de Uggs appart handgemaakt worden, dus het kan dat sommige Uggs zitten beter uit dan de andere. Althans wet ik niet waroom bij sommige mensen de bestellingen geonderschept zijn.

  ReplyDelete
 9. [...] mijn bereik. Ik ga echt geen 250 euro neertellen voor een paar Uggs. Ik ben heel tevreden met mijn Whooga Uggs die minder dan de helft kosten, en ook heerlijk warm zijn. Verder heb ik geëxperimenteerd met Uggs [...]

  ReplyDelete
 10. [...] heb ik liever de hogere Uggs, en ik vind ze nog veel te duur. Zeker omdat ik Whooga Uggs een uitstekend alternatief vind en die heb je voor rond de 100 [...]

  ReplyDelete
 11. [...] mijn Whooga Uggs nog steeds lekker warm zijn, zit er warempel een gat in! Aan de bovenkant. Ik snap niet hoe dat gat [...]

  ReplyDelete
 12. [...] mijn Whooga Boots nog steeds lekker warm zijn, zit er warempel een gat in! Aan de bovenkant. Ik snap niet hoe dat [...]

  ReplyDelete
 13. Sorry ik vind uggs niks. Dure pantoffels zoals ze hierboven al genoemd worden. Toen ik onder de aandacht kreeg onder welke walgelijke omstandigheden de schapen gedood worden, toen wist ik het zeker. Never nooit niet dat ik deze dingen ooit ga dragen. Hoe comfortabel ze ook mogen zitten.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.